Urban

Îmi place la nebunie să fotografiez tot ce ține de oraș. Poate pentru că încă mi se pare nouă toată forfota unui oraș mare, mie, un puști venit la București dintr-un orășel sub 30 de mii de locuitori.

fotogafia urbană

Magia fotografiei urbane este că de ieși ziua sau noaptea, dai mereu peste ceva sau cineva interesant, care atrage ca un magnet obiectivul. Atenție însă la oameni: nu toată lumea se lasă așa ușor fotografiată, unii pot avea chiar reacții mai mult sau mai puțin extreme la ”candid camera”. Crede-mă, am pățit-o și eu, și aparatul meu de fotografiat, săracul.

fotografia urbană

Deci, dacă vrei să fotografiezi de aproape trecătorii, mai bine cere-le aprobarea. Sau dacă nu, alege un loc din care să poți fotografia în liniște – un acoperiș, o terasă, un colț liniștit într-un parc. În aceste cazuri însă vei avea nevoie de un aparat cu zoom larg și de un trepied pentru a obține fotografii clare. Eu mi-am cumpărat un trepied Hama la doar 65 de lei, și sunt foarte mulțumit de el.

Crede-mă că merită investiția! Aceasta este metoda mea preferată de a face fotografii deoarece așa se nasc adevăratele povești, astfel poți capta emoția, întâmplarea, ceeace are de spus acel moment anume. Adică… știi cum e când omul știe că este fotografiat. Se pierde povestea din spatele imaginii.

Tu ce părere ai? Ai încercat deja să fotografiezi oameni pe stradă? Cum ți-a ieșit?

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s